Kereső
Kiemelt termékcsoportok
Termékajánló
Termék kategóriák

Szivattyúk és tartozékok

Kerttel rendelkezők számára alap kellék a kertiszivattyú.

Milyen szivattyúk vannak erre a célra?

Öntözésre vagy szimpla vízellátásra szükséges egy megfelelő szivattyú. Különféle, akár gázos vízre is alkalmazható önfelszívó képességű szivattyúk maximum 9 méteres kutakból történő szivattyúzásra. Ezek az önfelszívó szivattyúk fúrt vagy ásott kutakból történő szivattyúzásra egyaránt alkalmazhatóak.

Az önfelszívó szivattyúk kisebb és nagyobb teljesítményben egyaránt elérhetőek weboldalunkon. A gyakorlatban ezeket a szivattyúkat elsősorban öntözési, locsolási célra használják.

Három önfelszívó szivattyú típust különböztetünk meg:

  • - a hagyományos centrifugál szivattyúkat,
  • - az ejektoros más néven JET szivattyúkat,
  • - valamint az ún. oldalcsatornás önfelszívó szivattyúkat.

szivattyúk és tartozékokA hagyományos centrifugál szivattyúk rendkívül hatékonyak a nagyobb mennyiségű, vízhez hasonló alacsony viszkozitású, kicsi és minimális méretű szilárd részecskét tartalmazó folyadékok szállítására is. A szó szorosan vett értelmében nem önfelszívók, de mivel van szívóképességük ezért került itt megemlítésre.

szivattyúk és tartozékokA JET típusú szivattyúk a háztartásokban a legelterjedtebb típusok. Gáz tartalmú folyadékok szállítására is alkalmasak belső kialakításuk révén. A JET rendszerű önfelszívó szivattyúk akár háztartási nyomásfokozásra is kiválóak.

szivattyuk és tartozékokAz oldalcsatornás önfelszívó szivattyúkat különböző könnyű folyadékok szivattyúzására fejlesztették ki. Többnyire a vegyipari üzemekben, főleg a szűrésnél vagy kristályosításnál használt mosóvíz, vízhűtésű hőcserélők vize, vagy kazántápvíz keringtetésére, szállítására használják. Ritkábban híg szuszpenziók, szennyezett ipari vizek, könnyű zagyok továbbítására is alkalmazzák, viszont ezek az anyagok a járókereket erősen koptatják, így nem célszerű az efféle felhasználás.

Kosár
A kosár üres
Felhasználó

Regisztráció

Dewalt termékek
Valuta
EURO Árfolyam
HUF valuta HUF 394.95 Ft
Extol termékek
Milwaukee termékek
Termékajánló
Makita termékek
Garancia regisztráció
Makita Gépregisztráció
DeWALT Gépregisztráció
HiKOKI Gépregisztráció
Milwaukee Gépregisztráció
Metabo Gépregisztráció