Kereső
Kiemelt termékcsoportok
Termékajánló
Termék kategóriák

Ékszíjak, Fogasszíjak, Gömbszíjak, Szerelhető és Hosszbordás szíjak

Feltöltés alatt.

Ha nem találja az Önnek megfelelő ékszíjat keressen fel minket írásban vagy telefonon.

(+36 52 580 663)

Cégünk alapítása óta betöltjük Balmazújvárosban az ékszíj bolt szerepet. A mezőgazdasági ékszíjak voltak elsősorban a profilunk, de az évek folyamán ez változott. A járatos méretek raktáron megtalálhatóak, a ritkább ékszíj méreteket rövid határidőn belül be tudjuk szerezni. Kedvező ékszíj árakat biztosítunk. Mindemelett megtalálható a legtöbb ékszíj típus.
A méretek pontatlanságáért felelőséget nem vállalunk. Telefonon tájékozódjon a pontos méretekről.

Mi is az ékszíj, fogasszíj, és hosszbordás szíj?

Legelsőnek tisztázzuk, hogy a szíjhajtás nem más mint, forgó tengelyek közötti energiaátvitel egyik módja. Általában a szíjak textilerősítésű gumiból szabványos hosszúságra végtelenített alakba vulkanizálva készülnek.

Milyen fajtái vannak?

ékszíj Az ékszíj trapéz keresztmetszetű, keskenyebbik oldalával a tengely felé van szerelve. A tengelyeken egy úgynevezett szíjtárcsa helyezkedik el, melyre az ékszíj ráfeszül. Ezesetben a nyomatékot és a forgó mozgást súrlódás segítségével viszi át.
 
 
 
 
 
fogasszij A fogasszíj esetében az erőt a szíjon kialakított kereszt irányú bordák és az szíjtárcsa bordáiba "kapaszkodva" viszi át. Ezzel kivitelezhető az is, hogy a két tengely egymáshoz képest szinkronban legyen.
 
 
 
 
bordasszij A bordásszíj belső felületén hosszirányban találhatóak a bordák. Az ékszíj egy speciális változata, több egymással párhuzamos kis ékszíjként működik, de egy darabból készül, ezért nem jelentkeznek a gyártási eltérésekből adódó hibák Szelvénye sokkal alacsonyabb, de szélesebb, mint a hasonló teljesítményű ékszíjé, kisebb a tömege, nagyobb fordulatszámot képes elviselni, és hajlékonyabb is.
 
 
 
A laposszíjhajtás egyszerű, könnyen gyártható és üzemeltethető hajtás. Használható két párhuzamos tengely egyirányú, ellenkező irányú hajtására és kitérő tengelyek összekötésére is. Laposszíjjal könnyen megvalósítható az áttétel változtatása, egyfajta „sebességváltó” is.
 

Hogyan értelmezzük a méretezését?

 
Kosár
A kosár üres
Felhasználó

Regisztráció

Dewalt termékek
Valuta
EURO Árfolyam
HUF valuta HUF 387 Ft
Extol termékek
Milwaukee termékek
Termékajánló
Makita termékek
Garancia regisztráció
Makita Gépregisztráció
DeWALT Gépregisztráció
HiKOKI Gépregisztráció
Milwaukee Gépregisztráció
Metabo Gépregisztráció