Kereső
Kiemelt termékcsoportok
Termékajánló
Termék kategóriák

Ipari görgősláncok, egyenes patentszemek, hajlított patentszemek

Ha nem találja az Önnek megfelelő görgős láncot keressen fel minket írásban vagy telefonon ​​​​​(+36 52 580 663).

Ipari lánckerekekek is megtalálhatóak webshopunkban.
 
ISO Ipari görgős lánc forgalmazásával is fogalkozunk, a gyakori egy soros méretűektől a ritkább több sorosokig mind megtalálható. Emellett anyaga lehet acél, rozsdamentes acél, nikkelezett és cink bevonatos. Renold márkájú görgős láncunk kedvező árral rendelkeznek, ami gazdaságos megoldást szolgál.
 

Mi is pontosan a lánchajtás?

ipari görgős lánc
A lánchajtás a mechanikai energia egyik lehetséges átvitele két párhuzamos tengely között. A két tengelyre lánckerék van szerelve, melyeknek fogaiba illeszkedő lánc foglal helyet, a nyomatékátvitel a lánc segítségével történik. Ezzel a megoldással csúszásmentes kapcsolatot tudunk fenntartani a lánckerék és a lánc között. Ipari alkalmazása széleskörű, de a hétköznapokban is megtalálható járművek, mint például kerékpárok és motorkerékpárok hajtására, de ezen kívül igen sok más helyen is alkalmazzák.

Mik az előnyei?

Csapágyterhelések sokkal kisebbek, mint a szíjhajtásoknál, mivel nem kell előfeszíteni. Nincs csúszás, ezért a módosítás állandó. Helyszükséglete kicsi, rugalmasabb, mint a fogaskerékhajtás. A tengelytáv tetszőlegesen valósítható meg (akár nagy távolságok is áthidalhatók). Egyszerre több tengely is hajtható. Kicsi a karbantartási igénye, emellett jó hatásfokkal bír és nagy az élettartama.

Mik a hátrányai?


A lánc és a lánckerekek lényegesen drágábbak, mint a szíj. A poligon hatás miatt az áttétel ingadozik. Szükség van a lánc feszítésére. Csak párhuzamos tengelyek hajtására alkalmas. Pontos szerelést kíván.
A lánchajtás igen gyakran alkalmazott hajtástípus, különösen szállító- és emelő-berendezésekben, mezőgazdasági gépekben és a motorgyártásban.
 
Kosár
A kosár üres
Felhasználó

Regisztráció

Dewalt termékek
Valuta
EURO Árfolyam
HUF valuta HUF 398 Ft
Extol termékek
Milwaukee termékek
Termékajánló
Makita termékek
Garancia regisztráció
Makita Gépregisztráció
DeWALT Gépregisztráció
HiKOKI Gépregisztráció
Milwaukee Gépregisztráció
Metabo Gépregisztráció